14. mars 2007

Bloggaksjon mot Mugabe

Via Vampus og Torbjørn Røe Isaksen:

"Nok er nok!

Den tidligere frigjøringshelten Robert Mugabe i Zimbabwe har i årevis undertrykket og fengslet opposisjonen, torturert fanger, manipulert valg, sultet og presset sin egen befolkning og vist fingeren til det internasjonale samfunnet. Et av landene som kunne gått i bresjen for å straffe diktatoren både økonomisk og politisk, Sør Afrika, har i stedet vendt blikket en annen vei.

[...] opposisjonslederen Morgan Tsvangirai fra den demokratiske, fagforeningsbaserte opposisjonen, ble arrestert og rundthjult av politiet. Også flere andre opposisjonelle ble regelrett torturert av Mugabes banditter. Siste nytt er at Tsvangirai har fått brudd på hodeskallen etter mishandlingen han var utsatt for i fengsel [BBC]. Han er nå innlagt på sykehus for intensiv behandling.

En av Afrikas verste despoter (en tittel han må få dele med Sudans al-Bashir) har fått herje lenge nok. Selvfølgelig har vi i nord bare begrenset mulighet til å protestere. Norge har, så vidt jeg vet, allerede kuttet den offisielle bistanden til landet. Men vi som er på nettet kan bruke den lille innflytelsen vi har, enten vi tilhører høyre- eller venstresiden i politikken. Les hva Amnesty skriver om landet her. Les Amnestys rapport om de siste arrestasjonene her.

1. Spre ordet om denne saken videre.
2. Send en protest til landets ambassade i Sverige på epost mbuya@stockholm.mail.telia.com med for eksempel følgende tekst:

To Her Excellency Ms Mary Sibusisiwe MUBI Ambassador Extra-ordinary and Plenipotentiary,

I am deeply concerned about the latest news from Zimbabwe about the mistreatment of opposition leader Morgan Tsvangirai and other activists. Other leaders, including Tendai Biti, the Secretary General of the Tsvangirai-led MDC; Grace Kwinje, the Party's Deputy Secretary for International Relations; and Nelson Chamisa, spokesperson for the MDC, have according to reports also sustained severe injuries while in police custody. I call for all detainees who engaged in non-violent protest to be released immediately. I also call for an investigation into the killing of Gift Tandare.


XXXX, Norway"

5 kommentarer:

radiohode sa...

Beklager å være pirkete, men er ikke dette en epost-aksjon?

Skal følge opp uansett.

Rambukk sa...

Joda, din pirk! Men en e-postaksjon markedsført gjennom blogger. Eller rett og slett en oppfordring til å skrive om situasjonen i Zimbabwe. Flott at du er med!

Svevestøv sa...

..blir med på den..

Rambukk sa...

Det er bra!

Rigmor sa...

Takk for tipset.

Mugabe er ingen snill gutt. Selv om det kan virke som man kan gjøre lite fra Norge, er handlingen å delta i slike aksjoner mer enn å bare skrive en e-post. Det gir også håp til flyktninger fra Zimbabwe å få vite at folk i andre land bryr seg og følger med.