12. desember 2006

Vampus uten sandaler

-ville vært den optimale overskriften for å få mange lesere. Det skjønner jeg nå.

Gårsdagens innlegg, i kombinasjon med en tekstlink hos Vampus, bragte statcounteren til nye høyder. Og det for et innlegg som strengt tatt ikke var annet enn en ubetydelig, fjasete morsomhet, snekret sammen med venstre hånd på tre minutter.

Det samme skjedde med Er du urban? og Nye pupper til advent?. Dette er overskrifter i beste tabloide Dagblad-stil. Effekten var tilsiktet og ikke overraskende.

Innlegg som Slipsdag, Diskresjon er oppskrytt og Open letter to all brits trakk også mange lesere, uten at jeg kan sette fingeren på hvorfor.

Mekanismene som ligger bak søkemotorenes prioriteringer er konkrete og forholdsvis begripelige. Mekanismene som ligger bak dine, kjære lesers, prioriteringer og valg på klikkefronten er langt mer subtile.

Jeg tipper de fleste blogger har en grunnstamme av lesere, en hard, trofast kjerne. Disse klikker seg innom jevnlig, uavhengig av overskriftene. Størrelsen på denne grunnstammen varierer selvfølgelig.

Om det ikke nødvendigvis er definert som et konkret mål, tror jeg de fleste setter pris på flest mulig lesere og en økende "grunnstamme". I motsatt fall kunne man jo like gjerne skrevet for nattbordskuffen.

Det finnes bloggere som sier de ikke bryr seg om hvor mange som er innom, eller om noen er innom i det hele tatt.

-Hallo...!

Ha meg unnskyldt, men om du publiserer på World Wide Web, fullstendig likegyldig til om noen legger merke til deg, har du enten misforstått konseptet "internet", eller du koketterer big time!

Jeg innrømmer det: Som blogger ønsker jeg flest mulig lesere, men mest av alt lesere som kommer tilbake.

Det betyr ikke at jeg er villig til å ty til overskriftshoreri for å trekke lesere til en tynn tekst. (Til en god tekst, derimot...)

I så fall burde overskriften på dette innlegget være "Vampus uten sandaler, men med pupper".

8 kommentarer:

alliene sa...

Værs'go! Her har du en leser som kommer tilbake og som ikke biter på horeri... ;)

Rambukk sa...

Det var godt å høre, Alliene, takk skal du ha! ;-)

Sissel sa...

Jeg erfarte det samme da jeg hissa meg opp over Vampus her for noen måneder siden og skrev en post på det - jeg trodde telleren skulle spenges av overbelastning. Jeg vet ikke hvorfor jeg ble så forundret over det, jeg mener bloggere er vel ikke anderledes enn andre folk - mekanismene er de samme. Ingen vil innrømme det, men det klikkes mest på pupper og kjønnsfremmende ord :), skandaler og krangler/konflikt. Fordi det er det folk elsker.

Men jeg er selvsagt ikke sånn ;)

Rambukk sa...

Nei, selvsagt ikke, Sissel. ;)

Øystein sa...

Hva med Vampus uten sandaler - Nå som mann?

Rambukk sa...

Jo, Øystein, den hadde vært über-optimal!

Constanse sa...

Hum.. er det noen som ikke bryr seg om faste lesere? da er de falskt beskjedene! Jeg feirer hver eneste leser av min egen blogg, faste eller one-nightere..

Rambukk sa...

Ja, er det noe som virkelig får champagnen til å boble hos Rambukk, så er det kommentarer og lesere som kommer tilbake!