10. januar 2007

Men nå vet du det!

Jeg hadde knapt klikket publishmemeposten, før det formelig rant over med ideer for hva jeg kunne ha påstått om meg selv, spesielt av usannheter. Når man tenker seg om, er det utrolig hva man ikke har utrettet i livet. Vel, det får bli en annen gang.

Nå er sannhetens time kommet. Her er fasiten:

1. Esquil, love-storyen er ikke bløff. Flyttelasset bar vi mellom oss fra Kiellandsplass til Grünerløkka.

2. Daglig pendling med rulleskøyter og sykkel langs Ring 2 var i mange år min form for ekstremsport. Sannsynligvis farligere enn basehopp. Når jeg sier uten alvorlige uhell, mener jeg uten uhell som har medført ambulanse, rettsmedisinere, åstedsgranskere, identifiseringseksperter, gips eller varig mèn. Et par årlige skrubbsår har vært tradisjon, men...-

3. -selv da jeg faktisk meiet ned en bil på sykkelstien, kan ikke det karakteriseres som alvorlig for annet enn bilen.

4. Alliene, dette var en sjørøverhistorie, helt korrekt, gratulerer! Jeg seiler ofte og langt men, til nå, stort sett i fantasien. Med mulig unntak av detaljer som Biscaya, novemberstorm og navigasjonsproblemer, skulle jeg ønske at denne historien hadde vært sann.

5. Punktet om Norge Rundt i bil stemmer faktisk. Ihverfall nesten. (Iversen, vi var faktisk ikke innom Kristiansund!) Jeg fant frem et kart hvor jeg hadde merket opp reiseruta. Sørlandskysten- Vestlandet-Trøndelag-Lofoten-Finnmark-sørover gjennom Gudbrandsdalen (her oppdaget jeg at vi faktisk droppet Røros, Elverum og Kongsvinger, beklager!), indre Østland, begge -foldene og Telemark. Men altså fra Mandal i sør til Måløy i vest til Hammerfest i nord til Vardø i øst. Året var rundt 1990, bilen var et monster av en Chevy-van som slurpet bensin for 10 000 i uka, vi hadde sommerjobb som bokselgere og trålet landets gågater på jakt etter "kjøpetryner". Jeg mener å huske at vi tilbakela ca. 15 000 km den sommeren.

Men, Earlgrey, årsaken til at Kristiansund ble forbikjørt har jeg ikke noe godt svar på, men tror kanskje det hadde sammenheng med at det nærmet seg helg, og at reiseruta fra Molde til Trondheim ble kortet ned for å rekke utelivet i bartebyen. (Kristiansund er for øvrig en av to byer verdt å nevne i M&R. Den andre byen er ikke Molde.)

Takk for tilliten fra Røverdatter, som egentlig trodde på alle fem!

6 kommentarer:

røverdatter sa...

Jo, vær så god du!
...og jeg velger å fortsette med å tro på alle 5 i stedet for å innse at jeg tok feil ang. nr. 2.

Rigmor sa...

Hrmph! Så da spilte det jo egentlig ingen rolle hva in-lays er. Djupt såra og vonbroten.

Rambukk sa...

Way to go Røvis, ikke gi deg!

Rigmor, spilte ingen rolle i det hele tatt, verken hva in-lines eller in-lays er! Sånn er livet! (-et program for deg som har....radio)

Rigmor sa...

jajaja man kan ikke alltid skrive tingene rett. Hehe. Større tanketrykkfeiler har forekommet :)

røverdatter sa...

Jeg gir meg aldri. (Så kan det alltids diskuteres om det er en god el. dålig egenskap...)

alliene sa...

YESS! *hovere*