29. januar 2007

Rett kurs


Jeg vurderer å melde meg på et kurs.

Det er ikke det at jeg oversvømmes av fritid. Eller penger. Eller rastløshet. Eller ensomhet. Eller for den saks skyld kunnskapstørst. Jo, forresten. Litt kunnskapstørst.

Men først og fremst hadde det vært morsomt å bare lære noe nytt. Eller hente inspirasjon til å utvikle noe jeg kan litt fra før. Ikke for å veksle kursbeviset inn i høyere lønn eller avansement i jobben, men for å kjenne tilfredsstillelsen ved å investere fokus og energi på noe som i bunn og grunn bare er lystbetont og upretensiøst.

Kall det gjerne (nå kommer det klamme og lett patetiske førtiårskrise-ordet) selvrealisering.

Nesodden er en kommune med stor kulturell og kreativ kapital. Mange av kommunens 16 000 innbyggere lever av og for kunst og kultur. Dette er ikke nødvendigvis noe man merker til daglig. Kanskje er veien til Oslo for kort. Landets største mangfold av kunst og kultur er aldri mer enn en kjapp fergetur unna.

Likevel skjer det saker og ting på den vakre halvøya i indre Oslofjord.

Kaleidos er navnet på en spenstig samling kurs i kunst- og kulturfag. Kursene skal avvikles utover senvinteren og våren. Kurslederne er profesjonelle ressurspersoner hentet fra øverste hylle.

Fransk, spansk, skrivekurs, idéhistorie, gjenbruksdesign, keramikk, videoproduksjon, gitar, dans, teater, kunsthistorie eller foto. Problemet er å velge. Selv befinner jeg meg i målgruppen til minst fire av kursene.

Noen som kan gjette hvilke?

For å snu på flisa: Oslofolk, Nesodden er aldri mer enn en kjapp fergetur unna!

16 kommentarer:

alliene sa...

Fransk, spansk, skrivekurs, idéhistorie, gjenbruksdesign, keramikk, videoproduksjon, gitar, dans, teater, kunsthistorie eller foto.

Skriving og foto er nærliggende. Gitar. Og kanskje kunsthistorie?

Lykke til - jeg har meldt meg på Yogakurs, men tror jeg ble svartelistet da jeg ikke takket ja til et tilbud om kombinert nybegynner og viderekommendekurs. Det var kun fordi tidspunktet ikke passet, men jeg fikk en bestemt følelse av a jeg ikke akkurat rykket oppover på lista til det kurset jeg hadde meldt meg på i utgangspunktet da jeg takket nei...

Liten sa...

Skrivekurs, idéhistorie, gjenbruksdesign og foto?

Hvordan ligger egentlig Steinerskolen til i forhold til båten?

*lyst på fotokurs*

røverdatter sa...

Jeg tipper idéhistorie(!) videoproduksjon, gitar og foto...

Gro sa...

Jeg tipper videoproduksjon, foto, spansk og idehistorie...:-)

Rambukk sa...

Liten, Steinerskolen ligger på østsiden ved Skoklefall (Skoklefall kirke, hest i rundkjøring, Rimi). Du rusler bare av båten, går rett på en av bussene det står "611" på. 5-10 min. senere går du av på Skoklefall(alle bussene på Nesodden korresponderer med båten). Eller du kan gå på en halvtime enten langs veien (sykkelsti) eller langs sjøen (grusvei og sti). Sistnevnte løsning krever noe lokalkjennskap, men inneholder mange fine fotomotiv.

Ellers registrerer jeg med interesse at både du og Alliene mener jeg trenger skrivekurs...;-)

Røverdatter og Gro, idéhistorie var opprinnelig ikke av de fire aktuelle, men det er kanskje på tide å friske opp Ex.phil.-kunnskapene.

Liten sa...

Interessert i, ikke trenger, Rambukk. Selv har jeg lyst på masse jeg ikke trenger ;)

Rambukk sa...

Jeg har inntrykk av at det er en typisk jentegreie. Å ha lyst på masse man ikke trenger, altså... Jeg for min del begrenser ønskene til de helt nødvendige tingene. Som seilbåt, flatskjerm-TV, en ekstra MacBook, en iPhone og kanskje et kakestykke i ny og ne.

Men skrivekurs hadde ikke vært så dumt det. Både interessert i og trenger...

Erlend sa...

Gjenbruksdesign, keramikk, dans og teater. Men dette var jo opplagt.

På den annen side, den skumle førtiårskrisa skal man ikke ta så tungt. Med påmeldt seilekurs(ikke at jeg er voldsomt seileinteressert, men fikk et tilbud jeg ikkje kunne si nei til) og ny motorsykkel på vei(måtte bare), er jeg på stø kurs med bånn gass inn i det tredje året med førtiårskrise for viderekomne. I en alder av 28. Men men. Noen må være forut for sin tid også.

NB: Stiller gjerne som andrefender når du i løpet av kort tid finner ut at det rett og slett ikke er til å unngå å gå til anskaffelse av en seilbåt.

Rambukk sa...

Erlend, jeg tror vi må ta oss en alvorlig prat.

Lillemy sa...

Jeg tipper du trekkes mellom skrivekurs, idehistorie-, videoproduksjon- og fotokurs. Og fordi du, lammet av prematur førtiårskrise,ikke greier å bestemme deg, melder du deg i stedet på både keramikk, dans, makrame og rosemaling...
Lillemy

Rambukk sa...

He he, en helgardering ville kanskje vært smart, ja! Faren er nok større for at jeg ender opp med "vi får se til neste år". Jeg tror imidlertid ikke jeg hadde angret på å overvinne beslutningsvegringen. Mine tre på topp er foto, skrivekurs, videoproduksjon, gitar og kanskje kunsthistorie. Det ble tre, ble det ikke...?

VamPus sa...

Hadde tenkt å nevne alternativene til Erlend med en disclaimer om at "dersom det er disse slettes alle linker umiddelbart".

Puh!

Men kanskje et lite oppfriskningkurs i matte?

Rambukk sa...

Vampus, *humre*..

Med en datter i femteklasse begynner behovet for oppfriskningskurs i matte å gjøre seg gjeldende, ja.

Anett sa...

Er Rambukk ekte Nesoddenmann, tro? Hilsen nesten ekte Nesoddenpike

Rambukk sa...

Anett, Rambukk er nok ikke helt ekte Nesodding. Men jeg har da pendlet over fjorden hver dag i noen år, og bodd i Oslo i enda flere. Hvor jeg opprinnelig kommer fra, finner du ut etter et dypdykk i arkivet... Kanskje vi sees på båten en dag?

Anett sa...

Jeg er nok mer på besøk nå til dags enn øyaboer, men siden barndomshjemmet fortsatt befinner seg der, skal du ikke se bort ifra det, ser du:-)