2. juni 2006

La Sosta leve!


Fra sitt semi- (ev. kvasi-) urbane eksil på Nesodden, hender det rett som det er at Rambukk savner livet på Adamstuen.

Halsbrekkende aking på Idioten om vinteren, og hverdagsgrilling med venner når snøen er borte. "Indian Summer" og klokkeklang i Stensparken. Byens flotteste utepils på St. Hanshaugen. Blomster og gårdsegg hos Magne på hjørnet. Parmesan og mascarpone hos Mario. Kort vei til alt. Langt unna skremmebildet av Tigerstaden.

En unik småbyatmosfære innenfor Ring 2.

Det nærmeste du kommer hjertet i denne "småbyen" er La Sosta. Hjørnet Brageveien - Ullevålsveien. Duft av nymalte kaffebønner og fersk, italiensk småmat. Inne står Marco (bildet) ved espressomaskinen. Alltid vennlig, effektiv, hjelpsom og inkluderende. Akkurat som Silvia, Ingrid, Henning eller en av de andre som bidrar til at dette gatehjørnet nå er et eneste stort smilehull.

God kaffe får du overalt, ikke bare her. Det som gjør La Sosta til en virkelig god kaffebar er ikke først og fremst kaffen (at den er perfekt er noe du får med på kjøpet).

Den gode, tilbakelente atmosfæren, familier og venner som samles etter jobb og skole, alltid noen å si hei til, kommentarer og samtaler på tvers av de små bordene, beskjeder og nøkler som formidles over disken, barn som er på fornavn med en betjening som er på fornavn med dem, og som vet hvem de skal sjarmere for å innkassere et sukkertøy.

Alt dette gjør at La Sosta har opparbeidet en status som et sosialt sentrum, et selvsagt møtested i lokalmiljøet, og et ettertrykkelig ballespark til myten om at livet i storbyen er kaldt, upersonlig og fremmedgjørende.

Det er mer trygt lokalmiljø her enn mange steder i bygde-Norge.

Da La Sosta for en tid tilbake sto (og fortsatt står) i fare for å miste leiekontrakten, mobiliserte et samlet nabolag med leserinnlegg, underskriftskampanje og synkron søvnløshet. Det sier ikke så rent lite om hvor viktig denne caféen er for mange mennesker.

Egentlig er dette et sted som burde forbli en godt skjult hemmelighet.

Gode ting bør imidlertid deles, så:

En dobbel espresso takk!

(Foto: Aftenposten)

4 kommentarer:

DawnLord sa...

Tack för titten och välkommen åter. Efter att ha sett den bilden blir man riktigt sugen på kaffe.

Anonym sa...

I´ll stop at La Sosta next time and see if a caffe freddo helps against my short breath :-) Thanx for the tip!

http://runhigh.blogspot.com

Morten Drægni sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Britt M. sa...

Kommer man seg helskinnet ned idioten på rattkjelke, en utfordring i seg selv, svett, sliten og utlekt som en annen drittunge i barnehagealder, skjønner man hvorfor La Sosta er på Adamstuens liste over nabolagshöjdare. Utendørskaffen i boblebukse og ullgenser er verdt sin vekt i underskriftskampanjer.