7. mars 2006

Hårre brellande de!*

I likhet med andre som daglig frekventerer Hovedstadens gater og fortau, føler også Rambukk seg av og til som en rotnorsk polarhelt, kjempende gjennom skru-isen med lua trukket godt ned over mysende øyne som oser av dødsforakt. Med dokumentmappa i den ene hånda og en dobbel latte to go i den andre, forflytter Sondre Nordheims etterkommer seg i den urbane villmarken på en måte som bekrefter at dette virkelig er hans element.

Man kjenner at man lever når stormkastene river i bortimot 15 sekundmeter over Aker Brygge. Om høsten regner det tollekniver og gamle kjerringer, og uværet kan rase et par døgn i strekk, før det endelig roer seg. Den lave sola smiler svikefullt mot oss, vi vet nemlig at den forsvinner igjen allerede etter noen uker.

På Nesoddbåten som fossende forserer ville bølger store som hundehus ved Dyna fyr, sitter Rambukk og funderer på hvordan bloggen best kan konverteres til en finansiell gullgruve. Rambukks sunnmørske gener jobber på høygir.

-Sunnmørske!!

Han er jo for svingende 100 % sunnmøring i eksil!!

En sunnmøring vet jo at det ikke kalles bølger før kysten forsvinner i bølgedalene og dalstroka innafor kommer til syne på bølgetoppene. En sunnmøring vet at det ikke blåser før vindstyrken er tresifret og mindre fiskesjarker og usikret kveg suser rundt ørene. En sunnmøring vet at det ikke regner før etter tre ukers sammenhengende klimatisk inkontinens. En sunnmøring vet at mindre enn fire årstider på ett døgn kalles stabilt vær. En sunnmøring vet det når været er bra.

En sunnmøring i Oslo knepper opp skjorta i halsen, myser mot sola, og slurper i seg siste rest av latten.

*sunnmørsk kraftsalve
(i Oslo ville man kanskje benyttet det mer parlamentariske "å, du verden!")

5 kommentarer:

LilleMy sa...

Tar meg en pause i arbeidet og klikker inn på denne siden for litt rambukksk sjelebalsam. Så ender jeg nesten opp med hjemlengsel! Innrømmer likevel at det er godt å slippe susende kveg rundt ørene. Flott og krydret beskrivelse av vestlandsværet.

Rambukk sa...

Det snakkes om å påby anker på kyr og annet løsøre under vinterstormene. Altså enda større grunn til å se opp, når kveg sikret med anker og kjetting suser rundt ørene!

LilleMy sa...

Jeg ler!!! Nydelig forestilling!

Anonym sa...

Hehe. Fin beskrivelse av været hjemme. Det er faktisk ikke uten grunn jeg har kufanger på bilen.
Erlend

Rambukk sa...

He he, ut og fange kyr!